Persoonlijk Leiderschap

Meer info Contact

Stop de sleutel van jouw geluk niet in de zak van een ander.

Stap voor stap bewegen naar duurzaam geluk!
Meer info Contact

Ben je het beu van je te gedragen als een kameleon?

Ontdek je eigen kleur en missie in het leven!
Meer info Contact

Bewustzijn is de eerste stap naar weten wie je echt bent

Je ervaart meer evenwicht en levenskwaliteit en dat wordt ook erkend door anderen.
Meer info Contact

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Is leven vanuit je persoonlijke missie en daaruit congruent je doelen bereiken.
Meer info Contact

Stel je eens even voor, jij bepaalt de koers in je leven

Hoe ziet jouw leven er dan uit en wat zou je allemaal wel kunnen realiseren?

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP

Hoe jij sturing geeft aan jezelf, bepaalt voor een groot deel hoe jouw leven eruit ziet

De kracht

en effectiviteit

van persoonlijke leiderschap

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt is leven vanuit je persoonlijke missie en daaruit congruent je doelen bereiken. Stel je eens even voor wanneer jij de koers bepaalt en hierdoor in die flow zit zodat alles stroomt in je leven! Hoe ziet jouw leven er dan uit en wat zou je allemaal wel kunnen realiseren?

Kom in actie:

Click hier voor een afspraak

Wij nemen nadien contact met je op

Via loopbaancheques van de VDAB?
Dat kan check hier’ de voorwaarden

Persoonlijk leiderschap in de praktijk

Hoe jij sturing geeft aan jezelf, bepaalt voor een groot deel hoe jouw leven eruit ziet. Je kan het dus zo stellen dat we door onze (re)acties rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de toekomst. Er zijn vier essentiële stappen die ervoor zorgen dat jij aan het roer van je eigen schip ‘leven’ staat.

De kern om persoonlijk leiderschap te ontwikkelen:  ‘BZZZ’- Bewustzijn

✔️ Zelfobservatie

✔️ Zelfmotivatie

✔️ Zelfmanagement

Stap voor stap:

Bewustzijn

Persoonlijkheid - Identiteit

De eerste stap van persoonlijk leiderschap is bewustwording. Je gevoelens en gedachten (her)kennen liggen aan de basis van zelfkennis en zorgen rechtstreeks voor je persoonlijke groei. Deze bewustwording vormt de eerste stap in jouw persoonlijk leiderschap en leert je verantwoordelijkheid nemen in je eigen leven.

We hebben allemaal onze persoonlijkheid, basisbehoeftes en ook onze gedragsstijl. Wanneer we deze kunnen gebruiken als een soort ‘handleiding’ en belemmerende patronen doorbreken, hebben we een goede ondergrond om duurzaam verder te bouwen.
Hoe bewuster je in het leven staat, hoe beter je jezelf kan aansturen. We hebben allemaal kwaliteiten en aandachtspunten, wanneer we ze (h)erkennen kunnen we groeien. Creëer dan ook zelf de verandering die je in jouw leven wil zien.

Ontdek op een interactieve manier bewustwording:
✔️ Wie ben ik, het niveau ‘zijn’
✔️ Gedrag, je talenten, kwaliteiten en valkuilen
✔️ Drive, interesses, inspiratiebronnen en passie
✔️ Identiteit, het museum van mijn leven visueel
✔️ Blauwdruk, geschiedenis en levenservaring

Zelfobservatie

Mindset – Patronen

Je zelfbewustzijn is ontwikkeld en hierdoor ben je in staat om jezelf beter te observeren.
In deze fase bekijken we de belemmerende overtuigingen die zich manifesteren op gevoel- en gedragsniveau. We gaan de huidige destructieve patronen doorbreken om terug in je eigen kracht te kunnen staan.
Je gaat tegelijk nieuwe gewoontes en vaardigheden aanleren die wel bevorderend zijn voor het resultaat dat je wil bereiken. Je leert jouw blinde vlekken, kwaliteiten en competenties zichtbaar te maken.

Stel je eens voor dat wanneer je jouw negatief patroon kan doorbreken: hoe zou je je dan voelen en welke kracht en positiviteit zou dit je geven? Kortom, heel veel van onze overtuigingen kloppen niet, sterker nog vaak zijn ze niet eens van ons. Je hiervan bewust zijn, zorgt ervoor dat het onderbewuste de nodige aandacht krijgt en je het kan sturen en leiden en je er niet verder onder blijft lijden.

We maken het concreet, zichtbaar en transformeren. 
✔️ Belemmerende overtuigingen en patronen doorbreken
✔️ De realiteit benoemen en scherp stellen
✔️ De kracht van het onderbewuste
✔️ Afsluiten en herkaderen
✔️ Stressoren bekijken

Zelfmotivatie

Missie – Doel

Je kompas afstellen aan de hand van je doelen. We hebben allemaal een doel in het leven, het sluit aan bij onze missie en identiteit. In deze fase werken we rond onze persoonlijke missie: ‘waarom’ doen we wat we doen, ‘hoe’ doen we dat en ‘wat’ doen we nu eigenlijk precies. Om onze doelen te gaan behalen, is het belangrijk dat we onze missie glashelder stellen.
Het is lastig je koers te bepalen als je niet weet waar je naartoe wilt gaan. Het gevolg is dat je stuurloos bent en je doel niet kan bereiken.

Een betekenisvol doel die start vanuit je missie en aansluit op je identiteit motiveert je om ervoor te gaan en anderen er ook in te doen geloven en vertrouwen.

We werken vanuit je missie naar je doelen:
✔️ Je persoonlijke missie duidelijk definiëren
✔️ Dromen en drijfveren benoemen
✔️ Op een interactieve manier leer je een nieuwe ervaring maken
✔️ Je identiteit matchen met je missie
✔️ Visualiseren van je doel door oefeningen
✔️ Hoe kan je jouw mogelijkheden doelgericht inzetten
✔️ Stressoren in kaart brengen en blokkades-patronen doorbreken
✔️ Nieuwe gewoontes aanleren en of implementeren

Zelfmanagement

Verantwoordelijkheid - Resultaat

Zelfmanagement gaat over de effectieve actie die jij onderneemt om je nieuw gestelde doelen te behalen. Het komt er op neer dat je een keuze dient te maken. Laat je jouw leven leiden door anderen of stuur je het zelf?
Kortom, de verantwoordelijkheid nemen over de dingen die goed gaan en ook over de dingen die moeilijk gaan. Vanuit een slachtofferpositie kunnen we geen leiderschap neerzetten. Ook jij hebt bepaalde noden en behoeften.
Vraag jezelf eens af hoeveel energie het jou kost om in een negatief gevoel te blijven hangen?

Wat heb je er tot hiertoe mee bereikt? En stel je eens voor dat een positief gevoel oproepen ook kan, en als je dit dan zou voeden wat zou er dan anders zijn? Een leuker leven leiden kan je leren, het is echter wel een keuze

Ervaringsgerichte oefeningen die zorgen voor confrontatie
✔️ We gaan aan de slag met hoe je grenzen kan stellen
✔️ Verbinden met je doel vanuit je missie
✔️ Leren uit je negatieve patronen en hoe ze te doorbreken
✔️ Gedrag en gepaste verantwoordelijkheid
✔️ Verbinden met je noden en hiervoor durven uitkomen
✔️ Je eigenwaarde een vertrouwen en boost geven
✔️ Durven doen!

Klaar om jouw koers te varen en jouw unieke pad en flow te ervaren!

Ervaar de flow in je leven!

De bewustwording heeft je als persoon doen groeien. De inzichten en ervaringen geven je een boost van zelfvertrouwen, motivatie en inspiratie!

Je leeft en beweegt vanuit je missie en identiteit.

Jouw missie stroomt en je leeft vanuit je kracht! Je ervaart meer evenwicht en levenskwaliteit en dat wordt ook erkend door anderen.

Hoe gaan we te werk?

✔️ Je vult het contactformulier in.

✔️ Onze begeleider belt je voor wat meer uitleg op.

✔️ Heb je er een goed gevoel bij? Super! Dan leggen we een eerste afspraak voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek vast.

Persoonlijk leiderschap - Algemene info

Je persoonlijk leiderschap ontwikkelen is een proces, en het vraagt best wel wat engagement, tijd en inzet. Zelfontwikkeling is vandaag in een constante wereld van verandering en groei niet meer weg te denken. Wij geloven er in dat je een gelukkig leven leiden kan leren, het is een keuze om dit pad te bewandelen en te groeien. Deze zelfontwikkeling heeft als doel dat je vanuit zelfsturing je eigen leven kan bepalen en aansturen. Gelukkig leven kan je leren: doordat je zelf de regie neemt in je eigen leven, zal je meer betekenis ervaren en ook erkend worden door anderen.
Je verantwoordelijkheid zien en nemen, de essentiële stappen die je neemt om aan het roer te zitten van je schip met al de vaardigheden, kwaliteiten en mogelijkheden.
Persoonlijk leiderschap heeft vier belangrijke waarden of ook wel BZZZ.
– Bewustzijn
– Zelfobservatie
– Zelfmotivatie
– Zelfmanagement
Het geeft weer dat persoonlijk leiderschap iets is dat groeit vanuit jou als persoon. Bovenstaande vier waarden ‘BZZZ’ zijn de motor van het succes in je leiderschap. Hapert er een van de vier, dan is het niet duurzaam. Daardoor is reflectie noodzakelijk, check regelmatig af voor jezelf op een zo objectief mogelijke manier hoe het met jouw BZZZ is gesteld.
Je kan je hiervoor laten begeleiden door je omgeving of een gespecialiseerde begeleider.

Nog meer vragen?

De gepaste verantwoordelijkheid is en blijft altijd te bewaken. Het is niet omdat je invloed op iets hebt dat het tegelijk ook jouw verantwoordelijkheid wordt.
Go with the flow: Je kan invloed uitoefenen op je leven, en soms is het even belangrijk de dingen te laten gebeuren en zijn. Ook dat proces blijft belangrijk te ontdekken, doseer dus en hou focus. Enthousiasme: Het is fijn om te ervaren dat het sturen van jouw doelen en behoeften je doet groeien! Je enthousiasme kan je delen met anderen. Besef wel dat je hier een persoonlijke weg voor hebt afgelegd en dat anderen niet altijd dezelfde weg al hebben afglegd. Denk hierbij aan de communicatie en stem je gedrag af op de omgeving waar je in fungeert.

De meest gestelde vraag vandaag is ‘waar ben ik mee bezig, is het dat nu?’
We krijgen dagelijks de vraag van onze cliënten hoe ze meer geluk, kwaliteit en succes kunnen ervaren in hun leven.
Hoe langer dit gevoel duurt hoe meer twijfels, angst en negativiteit. Je bent niet de enige die met deze vraag worstelt! Onthoud dat kleine stappen zetten het begin is voor verandering.

Mooi, dat is de eerste stap! Je begrijpt dat het proces waar je in zit zo destructief is, dat je vastloopt. Je bent zonet gestart: aangezien je beseft en kiest voor verandering kan je nu gaan groeien. We denken niet in problemen maar wel in oplossingen.

Groeien en duurzaam geluk.
Je gaat leren hoe je meer kwaliteit kan ervaren in je leven. Stel je eens even voor, wat zou er veranderen moest je in je eigen kracht kunnen leven en beslissen. Hoe voel je jou, waar ben je en wat doe je? Je zelfontwikkeling bepaalt de kwaliteit van je leven. Succes

Alleen al door te onderzoeken wat ons tegenhoudt, ontdekken we vrijheid en groei.
Veranderingen gebeuren niet van zelf. Uitdagingen gaan niet weg door je ogen te sluiten.
Blijf niet op die autostrade rijden met je handrem op, vaak zijn we zelf verantwoordelijk voor de rem op onze persoonlijke ontwikkeling.
Als je niet de verantwoordelijkheid neemt voor wat je wenst te bereiken, dan ben je uiteindelijk verantwoordelijk dat je het niet bereikt.

Het snel eventjes willen oplossen. Helaas is persoonlijke groei geen instant oplossing of magisch medicijn. Het succes zit in het stap voor stap bewegen en groeien, een prachtige roos bloeit ook niet onder de grond.

Met te denken kun je geen vers geperst appelsiensap drinken. Kortom wil je iets bereiken dan is de actie noodzakelijk.
Walt Disney zei: ‘If You can dream it, You can do it’
Een krachtige visualisatie van wat jij wil bereiken, is een geweldige start! Om het doel uiteindelijk te behalen is actie nemen noodzakelijk, anders blijft het enkel een wens.
Vaak maken we onze dromen en doelen veel te groot en niet concreet. Omdat ze niet helder zijn of te complex, gaan we twijfelen en ze uitstellen.
Alleen actie maakt het verschil tussen droom en werkelijkheid

✔️ Gratis telefonische kennismaking

✔️ Begeleiding €75/uur (voor particulier)

JA! Dat kan, je kan gebruik maken van de VDAB loopbaancheques. Wanneer je noden aansluiten bij je loopbaanpad en loopbaanvraag. Voor meer vragen neem contact met ons op

Wij aanvaarden loopbaancheques


in samenwerking met

Gratis persoonlijk intake gesprek!